Dragă Lash Stylist, igiena este pe primul loc!

Dezinfectant

Curățarea și igienizarea spațiului de lucru

Toată lumea știe cât de important este să curățăm și să ștergem suprafețele caselor noastre și a spațiilor de lucru, în special atunci când trebuie să efectuăm tratamente profesionale, precum: laminarea genelor, lash filler, aplicarea extensiilor de gene, vopsirea sprâncenelor etc., dar știm cu adevărat cum să aplicăm în mod corect procedurile de igienizare?

Prezența germenilor și a bacteriilor prezintă un risc grav de contaminare, de aceea este fundamentală importanța executării în mod corect a dezinfectării (în conformitate cu normele de securitate și igienă stabilite de lege), pentru a reduce posibilitatea transmiterii bacteriilor și germenilor care pot provoca infecții de orice fel.

În primul rând, să lămurim:

CARE ESTE DIFERENȚA ESTE ÎNTRE A CURĂȚA, A IGIENIZA ȘI A STERILIZA?

Mulți dintre noi adesea confundăm acești trei termeni, deoarece sunt foarte asemănători între ei:

A CURĂȚA: spălarea suprafețelor sau a instrumentelor. Când ne spălăm instrumentele de lucru, de exemplu, eliminăm reziduurile de murdărie de pe

suprafețe, îndepărtând impuritățile. Acest pas este foarte important, deoarece de multe ori, cu o simplă curățare sunt eliminate multe microorganisme.

A IGIENIZA: înseamnă a face igienic, adică a curăța o suprafață sau un obiect eliminând dușmanii noștri numărul 1, „bacteriile”, și substanțele nocive prezente pe instrumentele de lucru.

A STERILIZA: constă în distrugerea și eliminarea completă a tuturor microorganismelor. De obicei, acest lucru se face prin autoclav, care este un instrument de vapori de apă sub presiune.

Deci, putem rezuma spunând că:

  1. A curăța = a elimina impuritățile;
  • A igieniza = a elimina multe bacterii;
  • A steriliza = a distruge toate microorganismele.

CE PRODUSE PROFESIONALE PUTEM UTILIZA?

Linia profesională și inovatoare InLei®, specializată în cel mai cunoscut tratament de laminare din zilele noastre, Lash Filler, s-a gândit și la acest subiect delicat și ne ajută cu două produse simple, dar eficiente: F 360 pentru suprafețe și F PLUS pentru instrumentele de lucru.

Să aflăm totul despre ele și cum ne pot ajuta:

Dezinfectant

InLei® F 360

InLei® F 360 ar putea deveni cel mai bun prieten, eliminând bacteriile și germenii de pe toate suprafețele mari de lucru, cum ar fi paturi, mese, lămpi, scaune etc.

Este un produs care poate fi utilizat pe orice suprafață și compatibil cu toate materialele, ideal pentru curățarea rapidă și eficientă. Nu necesită clătire.

MOD DE UTILIZARE:

Pulverizați o cantitate de produs direct pe suprafețele de curățat și igienizat, lăsați să acționeze câteva secunde și ștergeți cu o lavetă de unică folosință până când suprafețele sunt uscate. Cu InLei® F360, va fi un joc de copii să curățăm și să igienizăm spațiile de lucru în câteva minute!

InLei® F PLUS

InLei® F PLUS este o soluție de curățare și igienizare gata de utilizare. Este un lichid de unică folosință care curăță și igienizează toate uneltele de lucru și nu trebuie diluat. Formula sa inodoră a fost studiată pentru a efectua o igenizare corespunzătoare instrumentelor noastre de lucru, cum ar fi bigudiurile de silicon InLei®, pensetele, InLei® White Pad și Black Pad și toate instrumentele de lucru ale lash makerilor și lami makerilor noștri.

MOD DE UTILIZARE:

Îndepărtați orice murdărie de pe instrumente / bigudiurile din silicon. În caz de reziduuri de vopsea și / sau lipici, clătiți instrumentele și bigudiurile sub apă curentă cu săpun. Scufundați instrumentul care urmează să fie dezinfectat în InLei® F PLUS .

Timpul de acționare variază în funcție de efectul dorit, între 5 și 30 de minute.

  • 5 minute: dacă dorim un efect bactericid, adică capabil să distrugă germenii și bacteriile;
  • 20 de minute: pentru un efect fungicid, capabil să omoare ciupercile;
  • 30 de minute: pentru un efect virucid, capabil să distrugă virusuri și spori.

PS: Nu lăsați instrumentele o perioadă mai mare la curățat sau igienizat decât timpii indicați, deoarece acestea se pot deteriora.

După trecerea timpului dorit, îndepărtați obiectul, clătiți cu apă și uscați cu o lavetă de unică folosință. Acum toate instrumentele pot fi folosite din nou în siguranță!

EȘTI UN LASH STYLIST MANIAC DE CURĂȚENIE ȘI INGIENIZAREA INSTRUMENTELOR NU TE MULȚUMEȘTE? STERILIZEAZĂ!

Să deschidem o mică paranteză a sterilizării, cu referire la instrumentele folosite pentru laminare. Deși munca noastră nu ne face să intrăm în contact cu sângele clientelor (cum poate fi în cazul manichiuristelor) și noi putem folosi sterilizarea instrumentelor.

Ei bine, da, pe lângă toate instrumentele din oțel, cum ar fi pensetele sau instrumentul InLei® Fillering multifuncțional, putem face și sterilizarea iubitelor noastre bigudiuri InLei® și a pernuțelor din silicon White Pad și Black Pad.

Siliconul folosit pentru aceste produse este de o calitate atât de înaltă încât temperaturile ridicate de sterilizare nu deformează sau afectează bigudiurile și pernuțele.

Printre cele mai sigure metode de sterilizare, sterilizarea în autoclav este una dintre cele mai utilizate, deoarece permite eliminarea completă a germenilor. Metoda de sterilizare în autoclav se bazează pe căldură umedă, adică apa este adusă la fierbere între o temperatură cuprinsă între 121 și 134 °C.

Vă reamintim că, pentru ca sterilizarea să aibă loc, aburul trebuie să intre în contact cu instrumentele de lucru pentru o perioadă de aproximativ 30-75 de minute.

CUM PROCEDĂM?

  1. Se spală cu apă și săpun bigudiurile și pernuțele, îndepărtând toate reziduurile de la tratament.
  • Se scufundă în produsul InLei® F PLUS până la igienizarea completă și se clătește.
  • Se introduc bigudiurile și pernuțele în sertarul special de sterilizare în autoclav, timp de 30 de minute la 121 °C.

Odată finalizată această procedură, bigudiurile și/sau pernuțele vor fi complet sterilizate și reutilizabile. Această procedură permite, de asemenea, albirea bigudiurilor de la absorbția inevitabilă a vopselei după utilizarea repetată.

Precizăm că încă continuăm să efectuăm teste de sterilizare pe pernuțele de silicon White Pad și Black Pad. Până în prezent, au fost efectuate 150 de sterilizări continue în autoclav la 121 °C timp de 30 de minute. În acest moment, acestea sunt încă perfect utilizabile, ca noi!

  • DECRETUL LEGISLATIV 81/2008: Textul consolidat privind siguranța la locul de muncă impune măsuri de prevenire severe și obligă toate centrele de înfrumusețare și lash stiliștii să întocmească un document privind evaluarea riscurilor pentru a aduce la cunoștința personalului și a clienților riscurile care pot apărea la locurile noastre de muncă.

Amintiți-vă întotdeauna că profesionalismul nu se vede numai prin lucrările executate excelent, ci și prin atenția acordată curățeniei spațiilor și instrumentelor. Curățenia este cartea de vizită a unei firme, așadar să facem să strălucească locurile în care lucrăm!