Structura și porozitatea genelor. Cele mai bune practici pentru Lamimakeri

Cât de des se întâmplă să aveți îndoieli cu privire la timpul de acțiune potrivit pentru substanțele din tratamentul InLei® Lash Filler? De câte ori aveți impresia că timpul de acțiune este prea lung sau prea scurt?

Astăzi vom încerca să clarificăm puțin acest subiect. Pentru a înțelege cum au loc reacțiile chimice asociate permanentului și vopselei pentru gene, vom avea în vedere doi factori esențiali:

  • structura firului de păr
  • porozitatea firului de păr

POROZITATEA FIRULUI DE PĂR: CE ÎNSEAMNĂ ȘI CUM SE ANALIZEAZĂ

Aspectul lucios/opac al firului de păr depinde de porozitatea acestuia. Porozitatea se referă la capacitatea firului de păr de a absorbi umiditatea și poate fi redusă, medie sau ridicată.
Pentru a ști în ce categorie se încadrează firul de păr cu care lucrați, trebuie să analizați cuticula. Capacitatea de absorbție a firului de păr este dificil de stabilit în lipsa unui mini-microscop portabil.

Iată ce veți putea constata în funcție de tipul de fir de păr cu care aveți de-a face:

Porozitate scăzută(= capacitate redusă de absorbție) – „solzii” cuticulei sunt bine prinși unii de alții, rezultând un fir de păr foarte lucios, la fel ca părul pe care îl vedem în reclame. Substanțele chimice pătrund greu în acest tip de fir de păr, deci timpul de acțiune va fi mai lung, atât pentru permanent, cât și pentru vopsea.

 

 

 

 

Porozitate medie– acest tip de fir de păr este cel mai de întâlnit. Solzii cuticulei sunt netezi și ușor ridicați de pe tija firului de păr sau cuticula este formată din straturi mai puține la număr datorită caracteristicilor genetice ale anumitor tipuri de populații. Acest tip de fir de păr este, de obicei, foarte maleabil (deci, simplu de tratat).

 

 

 

 

Porozitate ridicată(= capacitate ridicată de absorbție) – solzii cuticulei sunt ridicați foarte mult de pe tija firului de păr (sunt friabili) sau firul de păr este foarte subțire, aproape transparent. Acest tip de fir de păr nu permite retenția umidității, deci, cu fiecare ocazie, părul va încerca să absoarbă cât mai mult posibil. Firul de păr este foarte fragil și deteriorat; de obicei, chiar este vorba despre un fir de păr tratat incorect, dar nu trebuie uitat că și părul des are porozitate ridicată! Pe durata absorbției permanentului (Form 1), veți observa cum acest tip de fir de păr „devorează” efectiv soluția (care din alb intens devine alb lăptos transparent).

 


ÎN CONCLUZIE:

→ fir de păr lucios = porozitate scăzută = timp de acțiune mai îndelungat
→ fir de păr opac = porozitate ridicată = timp de acțiune mai scurt, pentru că substanțele se absorb mult mai repede

STRUCTURA GENELOR

Pornind de la noțiunea de porozitate, putem analiza și elasticitatea firului de păr, având în vedere că aceste două caracteristici sunt interdependente. Capacitatea de retenție a umidității asigură, de fapt, păstrarea elasticității, mai ales în punctul de inserție a firului de păr.

Și în acest caz putem vorbi despre trei categorii:

  • Firul de păr moale– de cele mai multe ori, acest tip de fir de păr este maleabil, deci ușor de înfășurat pe bigudiu, dar poate deveni, uneori, rebel: în unele cazuri, firul de păr este atât de moale și de maleabil, încât formează onduleuri greu de îndreptat. În general, acest tip de fir de păr nu prea scapă de pe bigudiu pe durata timpului de acțiune a primei soluții (permanentul).• Firul de păr mediu –  este un fir de păr maleabil care se înfășoară bine pe bigudiu și se încadrează, de obicei, în categoria firului de păr cu porozitate medie. Este posibil ca un număr redus de fire de păr să scape de pe bigudiu pe durata timpului de acțiune a primei soluții. În acest caz, firele de păr vor fi repuse în poziția corectă prin utilizarea metodei „pânzei de păianjen”.• Firul de păr rigid și sârmos – acest tip de fir de păr opune rezistență la înfășurarea pe bigudiu și necesită utilizarea unei cantități mari de adeziv pentru fixare. Deseori, este denumit fir de păr „sticlos” (pentru că pare făcut din sticlă) și prezintă frecvent porozitate scăzută, fiind astfel și foarte lucios. În cazul în care nu se folosește suficient adeziv, multe fire de păr vor scăpa din bigudiu pe durata timpului de acțiune a soluției Form 1.

DE REȚINUT – Aspectele discutate nu se referă la diametrul firului de păr: firele de păr foarte fine pot fi foarte rigide, iar firele de păr groase pot fi foarte moi.

TIMPUL DE ACȚIUNE PENTRU PERMANENTUL DE GENE InLei® FORM 1

În cele ce urmează, prezentăm un tabel cu timpul de acțiune recomandat; acest tabel a fost creat ținând cont de ambii factori analizați mai sus: porozitatea și structura firului de păr. Nu uitați, totuși, că există mereu și excepții!

EXCEPȚII

 

Fir de păr foarte fin și puțin poros (fir de păr specific populației caucaziene)
Aparent moale, în realitate mediu-rigid la atingere. Timp mediu de acțiune: poate varia de la 10 la 14 minute. Dacă analiza firului de păr se rezuma la analiza vizuală, timpul de acțiune ales ar fi fost de 6 minute!

 

 

 

 

Fir de păr foarte fin și puțin poros (fir de păr specific populației caucaziene)
Aparent moale, deseori rebel la înfășurarea pe bigudiu.

 

 

 

 

 

Firul de păr roșcat are frecvent capacitate redusă de absorbție a umidității (în fotografie e prezentată imaginea unui model din Italia). Indiferent dacă firul de păr este moale sau rigid, timpul de acțiune se majorează cu un minut față de cifrele prezentate în tabel.

 

 

 

 

Fir de păr specific populației din Italia: firul de păr pare moale la atingere, în realitate foarte rebel la înfășurarea pe bigudiu. În lumină artificială, se observă „efectul sticlos”, dar, în realitate, suprafața firului de păr este mai degrabă lucioasă (solzii cuticulei sunt apropiați de tija firului de păr).
Probabil că ați fi optat pentru timpul de acțiune specific firului de păr cu structură și porozitate medie (9 minute), în realitate fiind vorba despre un fir de păr mediu-rigid/rigid, cu porozitate scăzută. Timp mediu de acțiune: 13 minute.

 

 

 

Iată și un exemplu de fir de păr „sticlos”. Prima imagine a fost realizată la 1 minut după aplicarea bigudiului, iar a doua, după 11 minute.
Atenție la capacitatea de absorbție: în cazul de față, absorbția este aproape imperceptibilă, ceea ce înseamnă că firul de păr reacționează lent.

 

 

 

 

O TEHNICĂ MAI BUNĂ, O PROFESIONISTĂ LASH FILLER ADEVĂRATĂ!

În prezent, contează foarte mult să fii „de încredere” și să faci diferența! Pentru a dobândi recunoaștere în domeniul tratamentelor pentru gene, este necesară multă precizie și competență: clientele sesizează imediat diferența dintre un tratament mediocru și un tratament făcut ca la carte, precum și dintre o profesionistă care știe domeniul foarte bine și o novice care nu cunoaște domeniul mai deloc.

Nu doar lipsa de cunoștințe în domeniul tehnic și/sau în chimie poate reprezenta un risc major! Un tratament precum permanentul de gene poate presupune riscuri diverse în cazul în care nu este efectuat în mod corect. De exemplu, alegerea unui timp de acțiune greșit poate arde genele, în timp ce utilizarea incorectă a unor produse poate cauza iritații oculare grave.

De ce să riscați? Dacă doriți să deveniți lamimakeri de succes, vă recomandăm să vă înscrieți la cursul Lash Filler organizat de InLei Academy pe întreg teritoriul Romaniei! Descoperiți mai multe informații pe site-ul www.inlei.ro/cursuri/